Strik med håndfarvet garn

Strik med håndfarvet garn

Håndfarvet garn er i en klasse for sig....

Det er sjovt, spændende og udfordrende at strikke med håndfarvet garn og man kan meget nemt blive bidt af det. Hvis ikke du er vant til at strikke med det, er der her nogle gode råd:

Når man strikker med håndfarvet garn, kan der forekomme segmenter, hvor farverne ligesom klumper sig sammen. Dette kalder vi i fagsprog for " Pooling". Dette gør, at når du strikker fx på et par sokker eller en sweater med det samme fed garn, så vil farve masserne ofte samle sig samme sted i stedet for at fordele sig på hele sokken eller trøjen. Du kan undgå pooling ved at skifte imellem feddene. Dette kalder vi for Helical/ Helix knitting/ strik. Videoen nedenfor viser hvordan man gør dette, når man vil skifte imellem to farver garn, men det er fuldstændig det samme, som når du skal skifte imellem to ens fed håndfarvet garn. Der ligger masser af videoer af metoden på youtube.

Når du har strikket dit projekt færdigt, er det en go ide at vaske det. Dette gøres bedst i koldt vand og evt. lidt uldsæbe. Personligt ligger jeg derefter projektet på et håndklæde, ruller det sammen til en pølse og træder på det for at få vandet ud. Dette gør jeg for ikke at vride garnet. Bagefter tager jeg det ud af håndklædet og lader projektet ligge tørre og skal det blokkes er det nu du gør det mens det ligge tørrer.

 

HANDDYED LUXURY YARN