Allergi eller sensitiv

Allergi eller sensitiv

Er du allergisk eller " bare" sensitiv.......

Det er der faktisk ikke mange der ved og i princippet er det også fuldstændig lige gyldigt, for du skal under alle omstændigheder finde ud af, præcis hvad du kan tåle. 

Personligt er jeg allergisk. Dette ved jeg, fordi jeg har fået foretaget en række prøver på en hudklinik, som viste, at jeg var allergisk overfor lanolinen, der er i uld. Ofte er det lanolinen, de fleste af os reagerer på, hvis man er decideret allergiker. Lanolin er kun i fåreuld og netop derfor har vi taget en del andre baser hjem, så os der er allergiske, også kan gå i strik. 

Sensitivitet er lidt noget andet. Det er vores hud, der reagerer på irritation på kroppen. Dvs. at der er noget, der prikker på huden, som den ikke kan lide. Men sensitive personer vil sjældent slå ud på kroppen. Det vil allergikere.

Men i begge tilfælde er det vigtigt, at man finder ud af, hvad man kan tåle.

Vi har lavet en AKW - skala som du finder på forsiden af webshoppen. Denne skala er vores personlige fordeling af vores garn i forhold til sensitivitet eller allergi. Den kunne også bare kaldes for en kradse skala. 

Men det er altid en god idé at lave en strikkeprøve og gå med den de steder hvor du har tynd hud som fx. i din BH eller på undersiden af armen inde under en bluse eller ved taljen, hvor huden også er tynd.

Vi håber, at den nye AKW - skala kan hjælpe dig med at finde det rette garn. På alle banderoler og ved hvert produkt i webshoppen er der skrevet, hvor på skalaen netop dette garn befinder sig.

HANDDYED LUXURY YARN