AKW skala

Er du allergisk eller " bare" sensitiv.......

 

Hvad er en AKW skala og hvad skal jeg bruge den til.....?
 
Vi har oprettet en AKW skala, som skal hjælpe dig, der er allergisk eller " bare" sensitiv.
 
Om du er det ene eller det andet, er der faktisk ikke mange der ved og i princippet er det også fuldstændig lige gyldigt, for du skal under alle omstændigheder finde ud af, præcis hvad du kan tåle.
 
Vores AKW - skala er vores personlige fordeling af vores garn i forhold til sensitivitet og/ eller allergi. Den kunne også bare kaldes for en kradse skala. Alt garn i kategori A mener vi, at folk der har allergi eller er sensitiv, kan tåle. Her ligger fx 100% cashmere, cashmere/ silke, noget yak og camel. I kategori B ligger der også meget blødt garn, men grunden til at det ryger i B og ikke i A er fordi, at det indeholder Merino uld og dermed også lanolin, som mange allergikere ikke tåle dette. De fleste sensitive personer vil godt kunne klare garnet i kategori B.
 
Den guider dig til at finde det garn, der passer bedst til dig - om du har allergi, er sensitiv eller bare vil have noget ekstremt lækkert blødt luksus garn.
 
Vi håber, at den nye AKW - skala kan hjælpe dig med at finde det rette garn. På alle banderoler og ved hvert produkt i webshoppen er der skrevet, hvor på skalaen netop dette garn befinder sig. Det er også muligt i webshoppen kun at søge på garn, der ligger i en bestemt kategori.

 

 

A

Dette garn er god til allergikere eller folk med sensitiv hud og god til sommerstrik eller folk der døjer med varmen. Det er en god idé at bruge træpinde pga de glatte fibre og du vil opnå optimal maske definition efter vask og blokning. Det anbefales at vaske det i hånden ved max 30 grader. Strik gerne dit projekt ca 3 cm kortere end planen, da det giver sig i vask og brug. Det er nemmest at vinde op i hånden pga de bløde og glatte fibre

B

Disse er gode til folk med sensitiv hud. Er du allergiker eller ekstrem sensitiv anbefales en prøveklud. De er gode til sommerstrik eller til folk der døjer med varmen. det er en god idé at bruge træpinde pga de glatte fibre og du opnår en optimal maske definition efter vask og blokning. Vask det i hånden ved max 30 grader og strik gerne dit projekt ca 3 cm kortere, da det giver sig i vask og brug. Det er nemmest at vinde op i hånden pga de bløde og glatte fibre

C

Disse er ikke god til allergikere eller ekstrem sensitive personer. Er du sensitiv, anbefales en strikkeprøve og brug den som en prøve klud på din hud. Vaskes i hånden ved max 30 grader. Kan vindes op med garnvinde

D

Allergiker eller sensitiv - garn fra denne gruppe kan ikke anbefales. Kan som regel vindes op med garnvinde uden problemer. Maske definitionen er god allerede inden vask. Der kan uden problemer bruges både træ- og metal pinde. God at klippe i til fx cardigans. Vi fører ikke garn fra denne gruppe.

E

Allergiker eller sensitiv - garn fra denne gruppe kan ikke anbefales. Kan som regel vindes op med garnvinde uden problemer. Maske definitionen er god allerede inden vask. Der kan uden problemer bruges både træ- og metal pinde. God at klippe i til fx cardigans. Vi fører ikke garn fra denne gruppe.