Julegave strik

Julegave strik

Julen 2022 nærmer sig......

For nogle betyder det hygge, samvær og ego strik - for andre betyder den stress, jag og gave strik. Julen skal være hyggelig. Den handler om familie og nærvær og det handler om at vi skal være sammen, hvilket vi også trænger til efter den voldsomme corona tid. 

Personligt elsker jeg julen og alle de ting den bringer også selvom det engang imellem betyder lidt stress.... Julen kan hvert år være forskellig afhængig af hvad der sker i dit liv. Hos os betyder det, at jeg prøver at sætte forventningerne så det passer med overskuddet ( ligesom mange andre sætter jeg nok mine forventninger for højt). Men i år er jeg i rigtig jule humør - meget mere end jeg har været de seneste par år og hvad betyder det så for mig, min familie og A Knitters World....

Privat betyder det, at jeg allerede i starten af november begyndte at planlægge, hvilke kranse, julepynt mm jeg ville have i huset i år og da vi nåede midten af november, havde jeg stort set pyntet hele huset op. Jeg har mere overskud end jeg har haft længe, så derfor satser jeg stærkt på endnu mere julebag end jeg plejer. Min dejlige mand sagde til ungerne at det var med at støtte og bakke op om mor, når nu hun var sådan i julehumør i år. Det betød at vi i slut november har været en tur over grænsen og jule shoppe. Det var enormt hyggeligt.

Mht mit private strik i julen, så prøver jeg hvert år at have store ambitioner for at strikke noget til de nærmeste i familien i julegave eller adventgave, hvilket stort set aldrig lykkedes, da jeg er total ego strikker og fortryder ofte projektet inden jeg når igang. I år vil jeg ikke strikke julegaver til nogen, men har bestemt mig for at strikke en hade gave til min kære mor som en ekstra advent gave. Det er noget, vi gør.... I dette tilfælde hader både min mor og jeg strikket julepynt, så selvfølgelig har jeg været ude og investere i bogen " Strikket julepynt" af Thea Rytter. Her har jeg fået strikket 4 stjerner fra bogen og må da indrømme, at de ikke er så grimme endda hi hi. De er bare strikket i rester fra gemmerne.

Mit andet projekt er en Terazzo Neck af PetiteKnit. Den bliver strikket i en tråd Tweed DK og en tråd Mohair Sport begge ufarvet. Den skulle være til min mor til 2. advent.... men øhmmm den er faktisk blevet så lækker at jeg overvejer at beholde den selv hi hi. Nu strikker jeg den færdig, så må jeg se. Den har faktisk kun taget 2 - 3 dage at strikke, så jeg kunne jo hurtigt strikke en til mig selv, men det er jo lidt kedeligt at strikke den samme igen.

Mit tredje projekt til 3. advent til min mor er et mindre bentæppe. Jeg var i Italien i sommers med familien og fik købt noget chunky garn med hjem. Jeg købte 6 nøgler. Det skulle oprindelig være til et stort tørklæde eller halsedisse, men det var alt for tykt til det. Så nu bliver det til et bentæppe til hende. Men med chunky garn er 6 nøgler ikke meget. Så nu har jeg været inde og bestille 4 nøgler hvid Drops Andes. Så vil jeg strikke 2 nøgler fra Italien og 2 nøgler af Andes på skift, så det bliver lidt længere.

Den 4. søndag i advent har jeg ikke fundet på noget til endnu....

Med hensyn til A Knitters World betyder julen gave strik og ekstra hyggestrik og derfor ryger der da også en del garn afsted i disse dage. Alt fra 1 nøgle 100% Cashmere til 7 nøgler Tweed garn. Denne jul har jeg besluttet at lave en advent podcast, som udkommer hver advent søndag på youtube. Her vil jeg lave en almindelig podcast først, som i kender det og i slutningen af hver video, vil jeg lave en mindre video om et eller andet jule projekt. Den første video er lagt ud og her handler den ekstra video om, hvordan man laver tørrede appelsiner. Videoerne vil nok ikke bliver så lange, da jeg jo kun kan vise det jeg har strikket på i den forgangne uge, men lidt har også ret og vi er en del podcastere der har valgt at lave sådan en advent podcast, så det er bare at hoppe ind på youtube og starte fra en ende af. det er enormt hyggeligt og personligt ser jeg adskillige af dem. 

I kan finde mine videoer her

Imens vi ser disse videoer, strikker de fleste af os og jeg vil meget gerne komme med et par ideer til gave strik eller måske bare til ego strik, for det er også helt i orden !

 Easy Peasy Filipa Håndledsvarmere

Opskriften kan i finde her

Jeg har selv strikket 2 par af disse og de er ekstrem nemme at strikke. Jeg har strikket dem i vores 100% Cashmere Sport som i finder her

Til 1 par skal i bruge 1 fed ( 55g) men med 2 fed kan i faktisk strikke 3 par håndledsvarmere. Så dette er en rigtig go adventgave, julegave eller måske en værtinde gave.

Heatwave Tørklæde

Opskriften kan i finde her

Dette er et smukt, enkelt, elegant tørklæde og ikke mindst hurtigt og nemt at strikke. What's not to like.....

Det kræver blot et enkelt fed mohair og så har i hurtigt en lille gave eller et lækkert tørklæde selv. Vores mohair kan i finde her 

Skærsommernat Sjal

Opskriften kan i finde her

Dette smukke og store sjal kræver næsten intet garn. 1 fed af et lækkert håndfarvet garn ( 100g) og et fed Mohair ( 50g) - mere skal der ikke til. Har du noget i gemmerne ? Hvis ikke kan du bruge al det garn der ligger her  og så 1 fed mohair, som du finder her

Easy Peasy Bandana

Opskriften finder du her

Bandaner er blevet utrolig populære og det er ikke mærkeligt ! De er så anvendelige og giver lige tilpas med varme især i disse spare dage. Denne bandana er designet til vores 100% Cashmere Aran som du finder her

Du skal bruge 1 fed til den lille model og 2 fed til den store model. Det bliver noget af det blødeste du længe har strikket i og det bliver ikke nemt at slippe, hvis meningen var, at det skulle gives væk i gave el.lign. Så er det sagt !

Dette var blot et hurtigt og lille udvalg af gave ideer til julen. Jeg håber, at du får tilpasset din jul så den bliver hyggelig og familiært i stedet for med stress og jag.

Glædelig jul

Bettina

HANDDYED LUXURY YARN